Sport-en-Bewegen
GGD Rotterdam Lekkerfit

De GGD Rotterdam is een toonaangevende GGD voor het gezonde school beleid in Nederland. In samenwerking met de afdeling Sport en Recreatie is zij binnen de gemeente Rotterdam bezig om jongeren binnen alle basisscholen en voortgezet onderwijsscholen gezond te laten bewegen en eten. Schoolpartners is als specialist ingeschakeld om de scholen daadwerkelijk op weg te helpen bij het ontwikkelen van een gezonde schoolkantine, liefst als onderdeel van de gezonde school. Deze werkwijze is in de afgelopen 3 jaar zeer succesvol gebleken. Schoolpartners heeft samen met de GGD Rotterdam inmiddels 25 scholen in Rotterdam voorzien van dit totaalconcept en deze aanpak leidde in 2009 tot een 2e plek van de stimuleringsprijs gezonde schoolkantine voor het Noordrand College uit Rotterdam, wat de school naast de behaalde eer ook € 4.000,- opleverde.

 
Noordrand College Wilgenplaslaan
Uit de jeugdmonitor van de gemeente Rotterdam blijkt dat er bijzonder slecht ontbeten word door de jongeren. Reden voor Schoolpartners, i.s.m. de GGD Rotterdam en het Noordrand College om een week van het ontbijt te organiseren. Jongeren uit de klassen 1 en 2 kwamen 2 ochtenden eerder op school, waar een gezond ontbijt voor hen was klaargemaakt. Aan het begin van het gezamenlijk ontbijt hield de directrice een korte inleiding over het belang van het ontbijt voor je energiehuishouding. De tafels waren gedekt met placemets, waarop ook nog eens op een ludieke en educatieve wijze feiten waren vermeld over het gezonde ontbijt. Schoolpartners was verantwoordelijk voor het draaiboek van de dag, de samenstelling van de gezonde ontbijtproducten en de informatie over gezond ontbijt welke gebruikt is op de placemets en in de inleiding.
 
Praktijkschool Breda
Deze praktijkschool organiseerde dit jaar een dag van de voeding voor haar leerlingen. Deze dag stond in het teken van wat is goede voeding en hoe sla ik niet door in extreem eetgedrag (zoals bijvoorbeeld anorexia). Kortom hoe weet ik wat gezond is en hoe hou ik het gezond? In dit kader is Schoolpartners ingeschakeld om een 2 tal smaaklessen te verzorgen. In een 2 uur durende workshop werden de jongeren  door Schoolpartners ingelicht over goede voeding en via de smaaktest konden zij lerende wijs ervaren hoe producten nu precies smaken, hoeveel calorieën ze bevatten, wat suikers, vetten en zout met je lijf doen. Ook werd direct de link gelegd naar de keuzes die worden gemaakt in de eigen omgeving als schoolkantine, supermarkt, cafetaria etc.
 
Kastanje College Maassluis
Schoolpartners heeft in samenwerking met de GGD Rijnmond bij het Kastanje College een Gezonde Schoolkantine tot stand gebracht. In dit project is de Gezonde Schoolkantine niet een doel op zich, maar de school streeft een totale Gezonde School na, met als visie dat jongeren pas bewuster gaan eten als ze zich ook bewust zijn van hun totale leefstijl. Het Kastanje College Maassluis is inmiddels een Gezonde School met 2 sterren. Zo is zij naast de gezonde schoolkantine actief met de schone school en via eigen schoolwachten ook met de veilige school.
 
CSG Prins Maurits

CSG Prins Maurits: Deze grote VO school in Middelharnis heeft door de specialistische adviezen en begeleiding van Schoolpartners nu een Gezonde Schoolkantine. Deze kantine voldoet aan de meest actuele richtlijnen Goede Voeding. En wat dit project erg speciaal maakt is dat leerlingen VMBO Handel en Verkoop onder begeleiding van een eigen onderwijsassistent van de school de kantine op eigen kracht exploiteren. Zij krijgen hiervoor een schriftelijke eindbeoordeling die meeweegt in het eindcijfer.  Dit was nooit gelukt zonder  het unieke leerwerkpleksysteem van Schoolpartners.