Sport-en-Bewegen
Wie is Schoolpartners?

Wie is Schoolpartners?
Schoolpartners werkt met name voor individuele scholen in het basisonderwijs en voortgezet onderwijs en voor allerlei scholen binnen gezonde school en gezonde schoolkantine projecten van GGD’s (Gemeentelijke Gezondheids Diensten).

Haar unieke en praktische werkwijze en ervaring met de gezonde school en gezonde schoolkantine komt voort uit haar advieswerkzaamheden voor het Voedingscentrum (in het pilotproject Gezonde Schoolkantine), het NIGZ/TNO (in het project ‘Gezonde Automaten’) en de GGD Rotterdam en de GGD Utrecht.  

De GGD Rotterdam is een toonaangevende GGD voor het gezonde school beleid in Nederland. In samenwerking met de afdeling Sport en Recreatie is zij binnen de gemeente Rotterdam bezig om jongeren binnen alle basisscholen en voortgezet onderwijsscholen gezond te laten bewegen en eten. Schoolpartners is als specialist ingeschakeld om de scholen daadwerkelijk op weg te helpen bij het ontwikkelen van een gezonde schoolkantine, liefst als onderdeel van de gezonde school. Deze werkwijze is in de afgelopen 3 jaar zeer succesvol gebleken. Schoolpartners heeft samen met de GGD Rotterdam inmiddels 25 scholen in Rotterdam voorzien van dit totaalconcept en deze aanpak leidde in 2009 tot een 2e plek van de stimuleringsprijs gezonde schoolkantine voor het Noordrand College uit Rotterdam, wat de school naast de behaalde eer ook € 4.000,- opleverde.

Voor individuele scholen hanteert Schoolpartners dezelfde aanpak. Binnen haar aanpak kan de school op diverse onderdelen van de gezonde school instappen. Kijk in het menu bij de gezonde school voor uitleg van de verschillende onderdelen.et menu bij de gezonde school voor uitleg van de verschillende onderdelen.